Lunes, 24 de Enero de 2022

Otras localidades

ÚLTIMA HORA ÚLTIMA HORA Un atacante muerto tras irrumpir armado en una clínica universitaria en Alemania

Girona busca capitalitzar l'èxit del Celler de Can Roca

El dia després de l'entronització a Londres del Celler de Can Roca de Girona com a millor restaurant del món, ja es comença a analitzar el gran impacte econòmic que tindrà, sobretot sobre el turisme a les comarques de Girona

El cocinero Joan Roca (dcha), junto a sus hermanos, el sumiller Josep Roca (2 dcha) y el repostero Jordi Roca (3 dcha), al frente de su equipo en la cocina de su restaurante, El Celler de Can Roca, tras anunciarse la consecución de la tercera estrella Michelín.

El cocinero Joan Roca (dcha), junto a sus hermanos, el sumiller Josep Roca (2 dcha) y el repostero Jordi Roca (3 dcha), al frente de su equipo en la cocina de su restaurante, El Celler de Can Roca, tras anunciarse la consecución de la tercera estrella Michelín. / EFE/Robin Townsend

Els experts i gestors turístics aposten perquè el territori adopti i aprofundeixi l'excel.lència de la marca Roca com a distintiu

Ho advertia aquest matí a l'Hoy por Hoy el propi Josep Roca, el cambrer de vins com li agrada definir-se, quan en realitat un científic en aquesta matèria. El mitjà dels Roca diu que cal aprofitar el moment per treure'n rendiment turístic: "Ara mateix som focus d'atenció de gastronomia i això cal aprofitar-ho per ensenyar el nostre país, la filosofia, la manera de viure i de menjar i aprofitar tot això a nivell turístic"

José Antonio Donaire, director de l'Institut Superior d'Estudis Turístics de la Universitat de Girona, ho té molt clar. Diu que és impossible posar una xifra a l'impacte econòmic però des d'ahir es parla de Girona a Singapur, l'Argentina o Estats Units, i el turisme associa els llocs (Girona i Costa Brava en aquest cas) a conceptes i marques, es a dir al Celler de Can Roca ara i a El Bulli els darrers anys. I aquesta marca és pura excel·lència i qualitat. Per això diu que s'ha d'estar a l'alçada i revaloritzar el territori treballant perquè la resta de restaurants, hotels, i el sector turístic en general, pugui armar una oferta turística a l'alçada del Celler: "Els llocs s'associen a conceptes, a marques, a idees. Llavors, la idea d'excel.lència, de qualitat, de gastronomia, de territori s'associarà a partir d'ara a la marca de Girona i de la Costa Brava. I, per tant, estem davant d'un moment històric en el conjunt de Girona i de les seves comarques i hem de ser capaços de capitalitzar el geni i el talent dels germans Roca i construir una oferta turística i un producte a l'alçada d'aquests atributs que la gent associa al Celler"

Pau Arenós un dels millors crítics gastronòmics europeus, inventor del concepte cuina tecnoemocional que des de fa anys defineix el treball del Celler de Can Roca, advertia aquest matí des de Londres que hi haurà un efecte immediat sobre els restaurants del territori: "El turística gastronòmic, una vegada té aquest pol d'atracció, aquesta excusa, aquesta justificació, fins i tot sense anar-hi al Celler, té una mirada sobre un territori. Ja pot pensar 'aquí estan passant coses' ës com tenir un senyal permanent amb neons que diu 'Aquí hi ha coses bones"

En la mateixa línia s'ha pronunciat l'alcalde de Girona. Carles Puigdemont diu que potencia la projecció internacional de Girona que arriba per la via del talent l'estudi i l'innovació.

Reflexión gastronómica, con el menú otoñal de El Celler de Can Roca

El Celler de Can Roca en 'Hoy por Hoy' (30/08/2012)

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?