Ocio y cultura

El centenari de Carmen Amaya

La bailaora Carmen Amaya serà la protagonista de les més de 200 activitats que a partir de la setmana vinent s'organitzaran per commemorar el centenari del seu naixement

La bailaora Carmen Amayacarmenamaya.es

Institucions com el Teatre Nacional de Catalunya o el Mercat de les Flors s'han implicat en el reconeixement de l'artista nascuda a una barraca del Somorrostro.

Carmen Amaya va debutar amb només set anys al restaurant Set Portes de Barcelona i ha estat allà mateix on avui s'ha presentat l'Any Carmen Amaya, que commemora el centenari del seu naixement i els cinquanta anys de la seva mort. Les activitats comencen la setmana vinent amb una exposició fotografica que recull el seu darrer any de vida i viuran un moment àlgid a partir del dia 23 amb el Festival Ciutat Flamenco que organitza el Mercat de les Flors.

Más información

L 'espectacle de cloenda serà 'Lo que nos queda de Carmen', que reuneix la Banda Municipal de Barcelona, els nens i joves gitanos del barri de la Gornal de l'Hospitalet i alumnes de l'Institut del Teatre. Així mateix, s'inaugurarà una sala al Mercat de les Flors que portarà el nom de Carmen Amaya.

El Teatre Nacional de Catalunya treballa en els detalls del muntatge que de moment té el títol provisional de La capitana i que es podrà veure a partir del 23 d'octubre, dins la programació de la nova temporada del teatre.

"Carmen: Ballant a la sorra" l'homenatge de Maria Rovira a Carmen Amaya (29/08)

11:54

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20120829csrcsrage_4.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00