Jueves, 02 de Febrero de 2023

Otras localidades

El nivell de l'escola, a examen

Uns setanta mil alumnes de sisè de primària han començat aquest matí les proves d'avaluació de competències que fa la Generalitat. Unes proves que no compten en l'expedient de l'alumne però que si serveixen per fer una anàlisi de com evoluciona el sistema

El nivell de l'escola, a examen

ACN

Els pares d'una escola de Gràcia consideren que tot plegat és una "pantomima" i per això, han decidit que els seus fills no facin l'examen.

Són els alumnes de l'escola Turó del Cargol, del barri de Gràcia de Barcelona. Pràcticament tots els nens i nenes de sisè han entrat avui a classe tres hores més tard per no haver de fer la prova de matemàtiques i català, que son els dos exàmens que s'han fet aquest matí.

Els pares consideren que les proves són una "comèdia, perquè fa dies que els alumnes s'entrenen per superar-les i es neguen que la conselleria utilitzi els seus fills per dir que l'escola va bé. "de ben segur, l'examen donarà, com cada any, uns resultats amanits i poc realistes del nivell a l'escola" diu el comunicat dels pares de sisè de primària.

El portaveu de les famílies rebels, Jaume Colet diu que el seu gest intenta cridar l'atenció sobre l'efecte que les retallades tenen en la qualitat de l'escola pública i critiquen que la conselleria si tingui recursos per fer aquests exàmens. "El cost d'aquesta prova, que és extraordinària, té despeses extres de confecció, de contractació de personal específic, edició, desplaçaments, correcció. No és moralment assumible -diuen els pares- en un curs en que els recursos materials, econòmics i professionals han estat tan escassos i han incidit en el dia a dia de les escoles".

A la resta d'escoles normalitat en les proves d'avaluació de competències. En la de català, els alumnes han hagut de comentar un text d'Emili Teixidor i un altre sobre curses de trineus. En matemàtiques la prova incloïa una trentena de preguntes de càlcul, geometria i estadística.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?