Domingo, 25 de Septiembre de 2022

Otras localidades

Data límit per bescanviar preferents per accions de Bankia

Avui és la data límit que tenen els clients de Bankia, entre els quals els de l'antiga Caixa Laietana, per fer el bescanvi de participacions preferents i deute subordinat en accions de l'entitat

Bankia a registrado pérdidas del 27% en la apertura de la Bolsa de hoy

Bankia a registrado pérdidas del 27% en la apertura de la Bolsa de hoy / EFE

És un bescanvi obligat pel Frob però les entitats d'usuaris de banca recomanen que no se signi i que es presenti recurs davant la justícia

Els clients de la nacionalitzada Bankia estan obligats a bescanviar les preferents amb un 40 per cent de quitança i el deute subordinat amb una disminució de valor que oscil.la, segons les condicions, entre el 10 i el 25 per cent. En tot cas, tenen dues opcions en cas de no estar d'acord amb aquest bescanvi: l'arbitratge o la via judicial. Ausbanc recomana als usuaris aquesta última opció i, en primer lloc, alerten que no signin el bescanvi obligatori de preferents a accions.

Pèrdues o quitances que poden evitar-se, segons Ausbanc, si es porta el cas als tribunals. Diuen que, tot i que pot ser una mica més lent i costós en un principi, ja hi ha una trentena de sentències favorables d'afectats per aquests productes en diferents entitats. Les associacions d'usuaris alerten als clients que, a la quitança inicial dels que es conformin amb el bescanvi de preferents i deute subordinat per accions, s'haurà de sumar la depreciació futura d'aquestes accions.

El preu de compra és 1'35 euros per acció però els últims dies Bankia està registrant fortes davallades en borsa. Bankia és l'entitat que més preferents va comercialitzar. Només l'antiga Cajamadrid, la més important de les caixes que va donar lloc a Bankia, va posar en circulació 3.000 milions d'euros.

Participacions preferents: el "corralito" a la espanyola (26/03)

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?