Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas: EEUU apunta a Israel como autor del ataque

Sociedad

Un jutjat paralitza la plantació de marihuana de Rasquera

El jutjat contenciós administratiu de Tarragona ha declarat nuls els acords del ple municipal que l'any passat van servir per iniciar el procés per instal.lar la polèmica plantació de marihuana a Rasquera. És una decisió judicial que, d'entrada paralitza el projecte

L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, en una imatge d'arxiuACN

És un cop important a aquesta controvertida iniciativa, que lidera el mateix alcalde i que també suma a les objeccions de la Fiscalia, que fa mesos que marca de prop el projecte, després d'obrir diligències per investigar-ho. L'Ajuntament ja ha anunciat que recorrerà la decisió.

Després de més d'un any d'espera, la sentència revoca els dos acords del ple de l'Ajuntament de Rasquera, aprovats el 29 de febrer de 2012, informen fonts judicials.

Más información

Un dels acords era l'aprovació inicial de l'Entitat Pública Empresarial de promoció econòmica i social de Rasquera, Rasquerana de Recerca i Interpretació de la varietat vegetal Cànnabis Sativa L (RRICA) i els seus estatuts reguladors, i l'altre l'aprovació del contracte privat entre l'Ajuntament de Rasquera i l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum (ABCDA).

La sentència declara nuls els dos acords i ho justifica amb l'argument que ni la constitució de la RRICA, ni el contracte amb l'associació cannàbica, tenen interès públic.

"L'interès econòmic o la greu situació econòmica d'un Ajuntament no es poden incloure dins del concepte d'interès públic", argumenta la jutge Rosa María Muñoz Rodon, alhora que conclou que "la falta d'interès públic comporta falta de competència" per part l'ajuntament.

Al · lega també que no s'ha demanat cap permís a les administracions competents per conrear marihuana i exposa que el conveni amb l'associació cannàbica no es pot considerar d'interès públic.

D'acord amb aquest conveni, l'ajuntament faria d'intermediari entre propietaris de terres en el terme municipal de Rasquera i l'ABCDA perquè l'associació cannàbica pogués cultivar cànnabis per al consum dels seus associats.

La sentència s'ha fet pública a dues setmanes de la celebració del ple extraordinari en què l'alcalde, Bernat Pellisa, formalitzarà la seva renúncia al càrrec, el proper 14 de juny.

"Teníem l'esperança que, després de tant de temps esperant la sentència, els arguments exposats tindrien més qualitat", ha manifestat Pellisa, que ha anunciat que l'ajuntament presentarà recurs d'apel · lació davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

"Es tracta d'una sentència arbitrària i immotivada", ha valorat, per la seva banda, l'advocat del consistori, Martí Cànaves, que ha precisat que només té sis pàgines.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00