Sociedad

L'Ajuntament de Barcelona construirà 1000 pisos de lloguer social en els propers 2 anys

El consistori recorre a la privatització parcial dels seus aparcament per finançar aquests habitatges

Xavier Trias, en la presentació del projecte de construcció d'un miler de pisos de lloguer social en els propers 2 anysMARINA BREDA

La meitat d'aquests 1.000 pisos seran per persones amb un mínim d'ingressos anuals de 12.000 euros bruts, que podran optar a lloguers assequibles d'entre 200 i 400 euros al mes. L'altra meitat dels pisos seran de lloguer social, és a dir, subvencionats en funció dels ingressos dels inquilins, de manera que les persones i famílies amb emergències socials que hi visquin, no paguin pel lloguer més del 30% del que ingressen.

L'operació tindrà un cost de 100 milions d'euros. Per finançar-los, l'Ajuntament concedirà 26 aparcaments públics del centre de la ciutat a una nova societat mixta que s'encarregarà de la gestió.

Els primers habitatges seran una realitat a finals del proper 2014. Els partits de l'oposició no s'han fet esperar i ja s'han manifestat respecte la construcció del nou Parc d'Habitatges que ha anunciat avui l'Ajuntament de Barcelona. Jordi Martí, del PSC, ha criticat que el consistori recorri a la privatització per finançar el nou Parc d'Habitatges i des del Partit Popular Alberto Fernández Díaz diu que l'Ajuntament de Barcelona arriba tard. Mentrestant, Ricard Gomà, d'ICV-EUiA reclama a Trias que la inversió de 100 milions d'euros en un parc públic d'habitatge és perfectament factible sense haver de recórrer a la mercantilització del patrimoni municipal.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00