Domingo, 14 de Agosto de 2022

Otras localidades

El Constitucional admet a tràmit el recurs d'un jutge de Tarragona contra les noves taxes judicials

El magistrat del Jutjat Social 1 de Tarragona va plantejar una qüestió d'inconstitucionalitat respecte les taxes judicials impulsades pel ministre de Justícia Alberto Ruiz Gallardón

Un judici a l'Audiència de Barcelona

Un judici a l'Audiència de Barcelona / RÀDIO BARCELONA

Ara el Tribunal Constitucional li ha admès a tràmit. Diego Zafra, el titular del jutjat, creu que a través de la llei de taxes es vulnera l'article 24 de la Constitució en el que es garanteix el dret a la tutela judicial efectiva.

Així ho defensava fa un mes quan es va conèixer que havia presentat aquesta qüestió d'inconstitucionalitat: "No es pot negar que el ciutadà ha de pagar, evidentment, però no es pot dir que ho facin tots per igual. Els ciutadans de classe mitjana-alta fàcilment poden accedir-hi però què passa? Ja m'estan negant el meu dret a tenir una resposta judicial, ja sigui en primera instància o en recurs perquè no tinc aquesta capacitat econòmica? Anem a buscar el principi de proporcionalitat i el principi d'equitat"

En cas que el Tribunal Constitucional li donés la raó, el Ministeri de Justícia es veuria obligat a revisar la polèmica llei.

Eduard Enrech: "És normal que jo pagui les mateixes taxes judicials que el BBVA?"

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?