Sábado, 25 de Junio de 2022

Otras localidades

Interior utilitzarà lectors de matrícules per multar els vehicles sense ITV

Segons dades del Servei Català del Trànsit el nombre de cotxes que no tenen al dia la inspecció tècnica representa un 20 per cent del total

Interior utilitzarà lectors de matrícules per multar els vehicles sense ITV

CADENA SER

El Servei Català de Trànsit està treballant amb la direcció indústria i amb la DGT per coordinar una base de dades que permeti saber quins vehicles no han passat la ITV. Un cop la tinguin, en una primera fase enviaran una carta als propietaris recordant-los l'obligació de fer la inspecció tècnica del seu vehicle.

En una segona fase, passaran directament a multar-los amb sancions que poden arribar a 700 euros. Sancionaran el vehicles que detectin circulant i per fer-ho no utilitzaran només la informació recollida pels Mossos d'Esquadra a peu de carretera, sinó mitjans electrònics com els lectors de matrícula que s'instal.laran en els propers mesos a les carreteres. Actualment només n'hi ha al túnel de Viella on el control de velocitat es fa analitzant el temps que triga un vehicle en recórrer un tram determinat.

El director del Servei Català del Trànsit, Joan Josep Isern, assegura que els preocupa l'envelliment del parc de vehicles. Actualment la meitat tenen més de 8 anys. Però a més de ser vells, molts, un 20 per cent del parc, no han passat la ITV. Isern vol actuar abans "que això se'ns escapi de les mans i ser proactius".

El Director del SCT ha afegit que en el cas de les motos és molt més important aquesta revisió per saber que els frens i els neumàtics estan en les condicions adequades per circular. Isern o ha dit durant la presentació d'una campanya de Mapfre que revisarà gratuïtament 24.000 vehicles cada any a Catalunya. La campanya arrenca el 25 de juny a Cornellà.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?