Miércoles, 01 de Febrero de 2023

Otras localidades

L'Agència Tributària constata més de 400 factures irregulars de l'Institut Nóos

En base al nou document, el jutge José Castro ha imputat un nou delicte fiscal a l'exsoci d'Iñaki Urdangarín, Diego Torres, i l'ha citat a declarar el 3 de juliol

Foto de archivo de Diego Torres e Iñaki Urdangarin

Foto de archivo de Diego Torres e Iñaki Urdangarin / EFE

L'Agència Tributària constata les irregularitats en els negocis d'Iñaki Urdangarín i Diego Torres al capdavant de l'Institut Nóos. Els investigadors han detectat més de 400 factures irregulars per valor de 8 milions d'euros en el sí de les empreses que penjaven de Nóos. A més el document xifra en una trentena els treballadors "fantasma" que haurien fitxat Urdangarín i Torres per donar una falsa aparença d'activitat.

Segons l'informe de la delegació a Catalunya de l'Agència Tributaria, Diego Torres va arribar a ingressar més diners que Urdangarín al capdavant de l'Institut Nóos.

Entre 2006 i 2008, Torres va guanyar 2,6 milions d'euros, mentres que el Duc de Palma en va ingressar 1,8; corresponents al 42% dels beneficis que generava l'entremat societari.

L'informe recull més de 400 factures creuades per valor de 8 milions d'euros, on els investigadors constaten diverses irregularitats, entre elles "conceptes massa genèrics" i "quantitats rodones", "una distribució d'activitats i funcions poc clara" o "duplicitats".

El document també senyala que Urdangarín i Torres van contractar una trentena de treballadors "fantasma" i que van posar el seu servei domèstic a sou de l'Institut Nóos. Tot plegat, diuen els investigadors, per donar una falsa aparença d'activitat a les societats i poder deduïr més a Hisenda.

El document també constata que Urdangarín desapareix oficialment de Nóos el 2006, però que va seguir vinculat a ell fins el 2008, tot i que a l'ombra.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?