Sociedad

Arrenca el Grec 2013 amb 79 propostes pel mes de juliol

Comença el festival d'estiu de Barcelona, amb esperit "d'obertura de ment" davant un món complex

Una fiesta popular en Montjuïc ha servido dar el pistoletazo de salida al Grec 2013ACN

El director del certamen, Ramon Simó, ha remarcat l'aposta de fer de Montjuïc "l'epicentre artístic i d'intercanvi professional".

Más información

El Grec 2013 ha programat 79 espectacles de les diverses arts escèniques, 23 dels quals són produccions internacionals -i 10 d'aquestes coproduïdes amb el festival-. Els noms de l'escena teatral catalana que participen en aquesta edició són Mario Gas ('El veneno del teatro'), Paco Mir ('La banqueta'), Joaquim Oristrell ('Tots fem comèdia'), Magda Puyo (Alma i Elisabeth -'Persona', de Bergman-), Carme Cané i Rosa M. Sardà ('L'accident'), Toni Casares ('George Kaplan'), Lluís Danés ('Wasteland'), Carme Portaceli ('TV i misèria de la II Transició'), Pep Tosar ('Allò de què parlem roman inexplorat') o Josep Maria Pou ('Fuegos'), entre altres.

En l'apartat de dansa, destaquen els espectacles de Sol Picó, 'Memòries d'una puça', Àngels Margarit i la Cia. Mudances, 'Capricis', la companyia Increpación Danza ('XX'), Mudit Grau i Ramon Giménez ('L'ADN de l'ànima') o la companyia 'Res de Res & Artigues ((remor)).

La imatge del Grec 2013 -el perfil d'un cap que s'obre pel cervell amb una cremallera- vol representar el festival com un "cap obert" amatent a tot allò que passa en el nostre "món actual". Un món que, segons ha referenciat Simó, Zigmunt Baumann ha descrit com "disseminat" i on "és difícil situar-se". El director del Grec també s'ha inspirat, a l'hora de confeccionar la programació, amb una vella frase situacionista que resava una paret de París l'any 1968: "La cultura és la inversió de la vida", en el doble sentit d'un àmbit que val la pena fomentar i d'un aspecte que pot "transformar, canviar el sentit" de la vida.

El Festival s'ha posat en marxa aquesta nit amb una festa popular de música i arts escèniques a l'Avinguda Maria Cristina. Els Catarres han estat els encarregats de fer sonar les primeres notes de la nit amb la presentació del seu segon disc 'Postals'. Els següents a pujar a l'escenari han estat els Comediants que, coincidint amb la celebració dels 40 anys de trajectòria, han presentat un documental que repassa les seves quatre dècades d'història teatral. Finalment, la banda de rock Lax'n'Busto ha estat l'encarregada de posar punt final a la festa.

Coincidint amb la festa a l'avinguda Maria Cristina, el Grec ha encetat el cicle de cinema sota les estrelles a la sala Montjuïc, amb la projecció de la pel·lícula guanyadora de 10 Goyas, 'Blancaneu'. La música del film s'ha interpretat en directe per l'orquestra Simfonietta Monteolvido, formació de 25 músics dirigida per Roman Gottwald. A més, a la projecció hi ha assistit tant el seu director, Pablo Berger, com el compositor responsable del a banda sonora, Alfons Villalonga.

"Vull" amb el director del GREC Festival de BCN, RAMÓN SIMÓ. (16/03/2013).

04:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130316csrcsrcul_19.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00