Miércoles, 25 de Mayo de 2022

Otras localidades

El fiscal s'oposa a l'indult d'un dels condemnats del Cas Pallerols

La fiscalia entén que si el govern indulta els condemnats en el cas Pallerols, el finançament irregular d'Unió quedaria sense cap càstig

El banc dels acusats en el judici del cas Pallerols

El banc dels acusats en el judici del cas Pallerols / ACN

La fiscalia s'oposa a l'indult que ha demanat al govern central un dels condemnats en el Cas Pallerols, l'exsecretari d'Organització d'Unió, Vicenç Gavaldà. El cas de finançament irregular d'Unió va acabar amb un pacte de conformitat i penes mínimes pels condemnats, però l'Audiència de Barcelona va ordenar que ingressessin igualment a la presó.

La fiscalia va signar el pacte de conformitat amb els acusats que va evitar que anessin a judici i tampoc es va oposar als recursos per no anar a la presó que havien presentat els tres condemnats, però ara vol que compleixin amb la pena, per petita que sigui, perquè si se'ls indulta, el finançament irregular d'Unió quedaria sense càstig.

El ministeri públic basa la seva negativa en tres arguments: segons l'escrit al que ha tingut accés SER Catalunya, per una banda, considera que no existeix "cap situació excepcional" perquè no es compleixi la condemna.

En segon lloc, la fiscalia rebutja l'atenuant de dilació indeguda on s'agafaven els condemnats. Tots tres al·legaven que el procès havia patit un gran enderreriment, perquè havien passat molts anys desde que el cas es va començar a investigar fins que va arribar a judici. La fiscalia entén però que aquest fet ja es recull a la sentència.

Precisament per la dilació del procès els condemnats van poder pactar unes condemnes tan baixes pel finançament irregular d'Unió, que oscil·len entre els 7 mesos de presó i l'any i mig.

En tercer lloc, els acusats també argumentaven en la seva petició d'indult que havien retornat els 388.000 euros malversats, però igual que en l'anterior argument, el fiscal del cas, Fernando Rodríguez Rey, entén que aquest fet també queda recollit e3n la sentència judicial.

Aquesta és la primera de les tres peticions d'indult del Cas Pallerols sobre la qual es pronuncia el fiscal del cas.

A l'exsecretari d'Organització d'Unió, Vicenç Gavaldà, l'exdirector de Treball, Lluís Gavaldà, i a l'empresari andorrà Fidel Pallerols els van condemnar a penes mínimes per haver desviat les ajudes europees que rebien les acadèmies de Pallerols a Unió, després que totes les parts arribessin a un acord de conformitat.

En una decisió insòlita i al·legant la necessitat d'una sentència exemplar perquè no es tornessin a repetir situacions similars, l'Audiència de Barcelona va ordenar que ingressessin a presó, malgrat la pena no superava els dos anys. Tots tres van recòrrer la decisió i van sol·licitar un indult al Govern Central.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?