Domingo, 25 de Septiembre de 2022

Otras localidades

Todó diu que el van destituir per dir que aturar la venda de CatalunyaBanc era un error

L'ex president de l'entitat també assegura que els treballadors no tenien indicacions per amagar informació sobre el risc del deute subordinat o les preferents

Afectats per l'estafa de les preferents es manifesten davant del Parlament de Catalunya

Afectats per l'estafa de les preferents es manifesten davant del Parlament de Catalunya / MÒNICA PEINADO

L'ex president de CatalunyaBanc, Adolf Todó, ha explicat que l'any 2012 ell mateix, el Banc d'Espanya el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) van considerar que vendre l'entitat era la millor opció. Que s'havia d'integrar en un grup financer més potent que garantís la solvència de CatalunyaBanc.

Però que per dues vegades, el FROB va acabar frenant la venda. La decisió va ser qüestionada per Todó argumentant que quant més temps passés pitjor valoració tindria CatalunyaBanc i més diners costaria l'operació als contribuents.

Adolf Todó ha assegurat que aquestes afirmacions li van costar el càrrec. Que les seves manifestacions "van provocar una gran incomoditat i només des d'aquest punt de vista puc entendre que desprès d'haver-se reiterat en nombroses ocasions el suport i la màxima confiança en l'equip directiu de CatalunyaBanc des del FROB, el Banc d'Espanya i els màxims nivells polítics en matèria econòmica, el 10 de maig formalitzessin el meu cessament com a president de l'entitat i el de Jaume Masana com a conseller delegat".

Más información

Cap estafa planificada

A preguntes d'Esquerra Republicana, Adolf Todó ha explicat que Catalunya Caixa explicava als seus clients els riscos d'invertir en preferents i en deute subordinat. Diu que en cap cas els treballadors tenien indicacions per enganyar venent deute subordinat o preferents.

Que totes les oficines tenien la comunicació de la Comissió Nacional del Mercat de Valors que indicava que a mesura que augmentava el nivell de morositat s'incrementava també el risc d'aquest productes. Sobre els casos en què l'arbitratge ha donat la raó als clients, Todó ha assegurat que és probable que amb un número tant elevat d'operacions (1300 milions d'euros en deute subordinat i 410 en preferents) és possible que s'hagin comés errors.

Un grup d'afectats per aquests productes financers han rebut a primera hora del matí Adolf Todó amb pancartes i crits.

Excessiva dependència del sector immobiliari

L'ex president de CatalunyaBanc ha assegurat que un dels errors fonamentals dels anteriors gestors de l'entitat va ser la gran aposat pel mercat immobiliari. Que van intentar captar nous clients fora de Catalunya donant hipoteques amb unes condicions que altres entitats havien rebutjat. I que això va fer per exemple que més del 30 per cent dels crèdits hipotecaris havien concedit més del 80 per cent del valor de taxació.

També ha explicat que l'organització de l'equip directiu presentava greus deficiències. Ha dit per exemple que l'avaluació de riscos a l'hora de concedir crèdits depenia del departament comercial i que això és com "posar la guineu a cuidar les gallines".

Todó ha justificat que el seu sou passés de 600.000 euros a 800.000. Ha dit que era el preu de mercat i que en altres condicions no haguessin acceptat el càrrec.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?