Sociedad

Un 25 per cent més de pacients a l'Institut de Trastorns Alimentaris

En els últims 4 anys creix un 25 per cent els pacients que atén l'Institut de Trastorns Alimentaris, el centre més important d'Espanya per atendre malalties com l'anorèxia o la bulímia

El ministerio de Sanidad ha hecho un barrido de los perfiles de Twitter que alojan estos peligrosos contenidosGETTY

Els experts creuen que aquesta xifra reflecteix que els pacients o les famílies tenen menys vergonya a l'hora de demanar ajuda. progressivament van rebent pacients amb una fase menys avançada de la malaltia. D'aquests, dos terços es curen, però una tercera part mai s'acaba de recuperar

El centre atén actualment prop de 800 persones. El gruix del problema es concentra en adolescents d'entre 14 i 21 anys, tot i que alerten que últimament s'està rebaixant aquesta edat.

Más información

Es tracta d'una malaltia que no s'atribueix a una única causa, tot i que els experts alerten que la tendència al perfeccionisme, la baixa autoestima, la necessitat d'aprovació i la pressió cultural per part dels mitjans són alguns dels factors que poden fer que la persona desenvolupi un transtorn. Des del centre consideren positiu que cada vegada hi hagi més sensibilització amb la malaltia i es demani ajuda abans.

El 95 per cent de persones que pateixen la malaltia comencen amb una dieta però perden el control. El tractament per recuperar-se dura 5 anys de mitjana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00