Sociedad | Actualidad

50.000 fulletons per conscienciar contra el top manta

Arriba l'estiu i un clàssic: el top manta. La Confederació de Comerç de Catalunya repartirà 50.000 fulletons a Barcelona i a la costa per intentar obrir els ulls als clients sobre què hi ha darrera de la venda ambulant

(SERGI CABALLERO)

Recorden que és un negoci que explota persones sense papers, que distribueix productes falsificats i que no tributa a Hisenda.

Els comerciants repartiran fulletons entre avui i demà al Parc Güell, el Port Vell, la Plaça Catalunya i la Sagrada Família per conscienciar, sobretot els turistes, per què evitin comprar al top manta.

Más información

El secretari general de la Confederació del Comerç de Catalunya, Miquel Àngel Fraile assegura que unes 2.500 persones es dediquen a tot el territori a la venda ambulant, amb una mitjana de 100 euros de caixa al dia, suposa uns ingressos de 250.000 euros per les màfies, però un important perjudici pels comerciants que paguen els seus impostos i treballen legalment.

Fraile detalla tot allò que hi ha darrera d'aquest negoci d'ulleres, bosses i rellotges falsificats: "Explotació de persones amb dificultats de residència, productes falsificats , sovint perjudicials per a la salut i sense cap garantia. Tot controlat per màfies organitzades. La compra és èticament reprovable i a més el comprador pot ser sancionat"

Segons Fraile, la pressió de la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària ha frenat un 18 per cent el nombre de persones que es dediquen a la venda ambulant a Barcelona.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00