Jueves, 02 de Diciembre de 2021

Otras localidades

La Generalitat demanarà la recusació del president del Tribunal Constitucional

L'executiu encarrega un informe al gabinet jurídic de la Generalitat per si veure "hi ha base suficient per recusar" a Francisco Pérez dels Cobos, per haver militat al PP

La Generalitat demanarà la recusació del president del Tribunal Constitucional

ACN

El portaveu Francesc Homs dóna per fet que la recusació es presentarà per casos en que el recurs a dirimir hagi estat presentat pel Partit Popular

La Generalitat considera que hi ha motius suficients per recusar el president del Tribunal Constitucional argumentant que és impossible que sigui imparcial quan hagi de dirimir sobre recursos presentats precisament pel PP, com ara a la llei catalana d'educació o la declaració de sobirania.

El conseller de presidència, Francesc Homs, anuncia que demanarà l'informe per vestir jurídicament aquests arguments: "que aquesta militància afecta la imparcialitat és evident, després diran el que vulguin, però que afecta és evident. Que és clar quan el recurs el presenta el PP, evidentíssim, i quan ho fa el govern, doncs també. "

Homs ha recordat la recusació del magistrat Pérez Tremp en el procés de l'Estatut i ha afegit que si aquesta és la vara de mesurar en el cas de la militància del president de l'alt tribunal sobren raons per recusar.

La mesa del Parlament de Catalunya també ha acordat avui, per majoria, encarregar un informe als serveis jurídics que analitzi la viabilitat de sol.licitar la recusació de Pérez de los Cobos.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?