Sociedad | Actualidad

El Pla d'Usos de Ciutat Vella entrarà en vigor al setembre

El govern assegura que el nou reglament permet reequilibrar l'activitat, mentre que els grups d'esquerres adverteixen que provocarà problemes de convivència entre veïns i turistes

Un grup de veïns protesta per l'aprovació del Pla d'Usos de Ciutat Vella davant l'Ajuntament de Barcelona(CADENA SER)

Com estava previst el Pla d'Usos de Ciutat Vella s'ha aprovat en el plenari d'aquest matí amb els vots del PP i de Convergència i Unió. El nou reglament permet entre d'altres coses l'obertura de més hotels al districte. En concret a la zona perimetral del districte i en qualsevol edifici catalogat amb nivell de protecció "B", sempre que no estigui qualificat d'equipament.

Una altra de les mesures que recull el document fa referència als apartaments turístics. No s'atorgarà cap nova llicencia i s'hauran d'agrupar en edificis d'us exclusiu. Per fer-ho tenen 6 anys de temps.

La regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, considera que el que s'ha aprovat avui és una bona eina per reequilibrar l'activitat en aquesta zona. Que permetrà fer cirurgia fina, que "garantirà un major equilibri comercial i que és contundent amb les activitats que alteren la convivència veïnal com els apartaments turístics".

Más información

El President del Grup Socialista Municipal, Jordi Martí, ho veu just al revés. Creu que el Govern ha cedit als "interessos dels sectors que l'han pressionat, especialment a través del PP" i que "el que està fent és posar la sentencia a un Districte on l'equilibri entre vida ciutadana i usos turístics sempre ha estat delicat".

El Partit Popular que ha donat al govern els vots necessaris per tirar el Pla endavant ha defensat que és una oportunitat per salvar la vida comercial del districte.

El President d'Iniciativa, Ricard Gomà, s'ha mostrat molt crític amb el document i ha insistit en que encara que estigui en vigor, el govern té la batalla social perduda.

Unitat per Barcelona considera que el govern parteix d'un concepte equivocat i que permetent l'obertura de segons quins hotels està afavorint un canvi de model al districte.

Iztiar González diu que el Pla d'Usos de Ciutat Vella li produeix tristesa

00:24

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130716csrcsrcat_5.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00