Lunes, 23 de Mayo de 2022

Otras localidades

50.000 nens amb malnutrició

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, alerta que no hi ha cap justificació pressupostària que pugui avalar retallades en el terreny de la nutrició infantil i reclama que, al contrari, s'hi dediquin més diners

Imatge d'arxiu del Síndic de Greuges, Rafael Ribó

Imatge d'arxiu del Síndic de Greuges, Rafael Ribó / ACN

Segons un informe que ha fet públic avui, 50.000 nens pateixen problemes nutricionals a Catalunya, encara que no es detecta un problema estructural de fam.

Per Ribó, els 750 casos diagnosticats fins al juny de 2013 de nens amb problemes de desnutrició a causa de la pobresa extrema no permeten parlar d'un problema estructural de fam a Catalunya. Una altra cosa són els problemes per malnutrició, és a dir, els casos d'infants que no mengen tot el que haurien de menjar, ni en quantitat, ni en la proporció saludable dels diferents aliments. Aquest és un problema que sí que afecta força gent, al voltant de 50.000 menors de 16 anys, segons l'ínforme del síndic.

Rafael Ribó insta la Generalitat, els consells comarcals i ajuntaments a adoptar mesures correctores urgents, i afirma que cap situació pressupostària pot servir de justificant per aplicar retallades en aquest terreny.

En la línia del que ja han advertit diferents organitzacions, com la Creu Roja, Cáritas o el Banc dels Aliments, el síndic adverteix que el mes d'agost pot agreujar el problema pel tancament dels menjadors escolars per les vacances.

Entre altres recomanacions, la Sindicatura de Greuges proposa que hi hagi un criteri comú entre els diferents consells comarcals per accedir a les beques menjador; demana als departaments de Benestar i Família i al d'Empresa i Ocupació que adoptin mesures que compensin la situació de les famílies que han quedat excloses de la Renda Mínima des de l'estiu de 2011, o que la Generalitat lideri la coordinació de la feina que fan entitats privades del Tercer Sector que no arriben amb les mateixes condicions a tot el territori.

Malnutrició infantil i morositat en el pagament de beques menjador (11/06)

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?