Sociedad | Actualidad

Robaven cotxes de luxe per tot Europa i els venien per Internet

La Unitat Central de Tràfic Il.lícit de Vehicles dels Mossos desarticula una xarxa que es dedicava a robar cotxes a Europa. Els traslladaven després a Espanya amb el bastidor modificat i els comercialitzaven

Uno de los coches de lujo recuperados por los Mossos d'Esquadra(MOSSOS D'ESQUADRA)

11 dels 16 detinguts han ingressat en presó preventiva acusats de robatori, falsedat documental i per formar part d'una organització criminal. 8 d'ells van ser detinguts a Catalunya en dues fases de l'operació i la resta a Alemanya, a més d'Alacant.

La Unitat Central de Tràfic Il.lícit de Vehicles ha pogut recuperar 26 cotxes de luxe que compradors de bona fe havien adquirit a través d'internet o en un concessionari de Palafolls (Maresme) a aquesta xarxa organitzada que des de fa més d'un any, els mossos i la policia alemanya, tenia controlada.

Robaven els vehicles de gamma alta a diferents països de la Unió Europea, a Alemanya els canviaven el número de bastidor i falsificaven la documentació. Després amb els contactes que tenien aquí, els introduïen com si fossin vehicles d'importació de luxe. La manipulació del bastidor i els documents estaven tan ben fets que difícilment els haurien pogut descobrir mai a peu de carretera com ha explicat l'Inspector en cap de l'Àrea de Crim Organitzat de la Divisió d'Investigació Criminal dels mossos, Antoni Rodríguez: "Una inspecció tècnica dels elements identificatius del bastidor a via pública era correcta perquè la manipulació era molt acurada, molt ben feta, sofisticada. Llavors era indetectable a peu de carrer".

Más información

L'organització estava integrada per una vintena de persones entre espanyols, francesos, belgues i ucraïnesos i també un home rus, que vivia a Catalunya i que va ser l'origen de la investigació després que la Unitat d'Anàlisi Estratègica va detectar que es dedicava a falsificar documents. Aconseguien vendre els vehicles com si fossin cotxes alemanys de segona mà. Ho feien sense aixecar sospites perquè amb la documentació falsa i els bastidors modificats es convertien en clons d'altres vehicles que circulaven per altres països de la Unió Europea. "El problema és que el registre de la DGT i el dels altres països no és el mateix i això fa molt difícil detectar que hi ha dos vehicles amb les mateixes dades".

Els mossos han aconseguit recuperar 40 dels 42 cotxes robats valorats en 1.300.000 euros. 26 estaven en mans de compradors de bona fe, que ara s'han quedat sense diners i sense cotxe.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00