Sociedad

El Barça esperava unes 140.000 persones al camp pel clàssic

Les claus de la polèmica decisió de la directiva del Barça d'impedir que entrin menors de 7 anys sense entrada al Camp Nou

El Camp Nou, lleno

1. Per què s'adopta aquesta mesura?

Perquè hi ha una Llei que s'havia d'aplicar des del 2010 que exigeix que tota persona que entri a un recinte esportiu ha de portar una entrada i seure en la localitat que li toqui. El portaveu, Toni Freixa, diu que fins ara havien fet la vista grossa però que han de vigilar i volen avançar-se a possibles desgràcies.

2. Per què ara?

Segons fonts del club, la decisió es pren amb el Barça-Madrid tan proper perquè dilluns es va celebrar la primera Junta Directiva després de que es conegués oficialment l'horari del partit. Fonts de la directiva, reconeixen que és un tema de discussió des de fa anys i asseguren que es pren aquesta temporada perquè han vist que cada temporada hi ha més gent en partits d'aquest tipus. De fet, aquestes mateixes fonts, asseguren que la previsió de gent per dissabte era d'entre 130.000 i 140.000 persones. Un càlcul fet per experts del club i basat en l'aforament de la temporada passada i el partit del Getafe, que es va jugar a les dotze del migdia.

Más información

3. Això només serà pel Barça-Madrid?

NO. A partir d'ara, mai més els nens podran entrar com fins ara. El que s'ha fet és crear una Comissió, liderada pel director general Antoni Rossich, per analitzar si hi ha alguna manera de conciliar la normativa amb la tradició. Segons fonts del club, és difícil trobar una solució perquè l'aforament és limitat. Hi ha 85.000 abonats i, per tant, queden lliures 13.000 cadires. El problema, segons aquestes fonts, és que al Camp Nou hi ha onze zones diferents que estan separades unes de les altres, i s'ha d'evitar el sobre aforament en totes elles. I tu no pots enviar al fill a l'altra punta de camp on van els pares. I fer la vista grossa a partir d'ara, segons alguns directius, ja no és possible perquè seria reconèixer obertament que et saltes la llei.

4. Què passa als altres Estadis? (Madrid, Espanyol)

Segons ens diuen els companys de Madrid, al Santiago Bernabéu els nens paguen una entrada normal. És a dir, no entren gratis al camp.

I a Cornellà, els nens sí entren gratis fins als sis anys, han d'anar acompanyats d'un adult, i el club els pren la identitat i la ubicació per tenir-los controlats en tot moment.

5. Hi ha hagut unanimitat a la Junta Directiva a l'hora de prendre la decisió?

És un tema que genera discussió des de fa temps. La decisió, òbviament, s'ha aprovat per majoria però hi ha hagut directius més favorables a ser absolutament estrictes i d'altres que volien continuar sent flexibles. De fet, el que està en discussió ara és que n'hi ha que ja volen aplicar això sempre i d'altres que es decanten per buscar solucions. D'aquí que s'hagi creat la Comissió per estudiar alternatives. A la reunió de la Junta Directiva de dilluns, es va votar la decisió però hi faltava algun directiu. Per exemple, Jordi Cardoner, vicepresident de l'àrea social, absent de la reunió per motius laborals. Va ser Sandro Rosell qui li va informar per telèfon d'aquesta decisió.

Sique Rodríguez

Sique Rodríguez

Director del 'Què t'hi jugues!' de SER Catalunya y de 'El Bar'

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00