Sociedad

Brusel·les investigarà les ajudes públiques a Ryanair

La Comissió Europea investigarà si les ajudes públiques que està rebent Ryanair i altres companyies per operar a Girona vulneren la normativa europea de competència. Si troba que són il·legals, podria obligar a suspendre-les.

Segons el conveni que van firmar l'abril del 2011 la Generalitat i Ryanair, la companyia irlandesa rep 5'8 milions d'euros d'ajudes públiques i altres compensacions amb espècies a canvi de garantir entre 3 i 4 milions de passatgers a l'any i això estava condicionat a què AENA mantingui unes taxes competitives per Girona en relació amb El Prat. Això s'ha aconseguit els últims dos anys mitjançant una esmena als pressupostos.

Ara, arran de la denúncia d'una aerolínia que opera a El Prat, Brusel?les investigarà si aquests acords amb Ryanair i altres que s'han firmat (menors) són legals. El portaveu de Competència de la Comissió Europea, Antoine Colombani, diu que miraran "d'una manera general, si els acords de màrqueting entre les institucions públiques i aquestes aerolínies han creat una situació avantatjosa per aquestes companyies i també si això ha creat una situació avantatjosa pels aeroports".

Más información

La comissió europea no només investigarà Girona; també ho extendrà a Reus.

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos...