Sábado, 13 de Agosto de 2022

Otras localidades

Polèmica per l'actuació dels Mossos en el cas de l'empresari mort al Raval

La jutge que investiga la mort d'un empresari del barri del Raval, a Barcelona, ha demanat que s'identifiqui els vuit policies que apareixen en dues gravacions domèstiques on es veu com alguns policies van apallissar la víctima quan ja estava immobilitzada al terra

Un fotograma del vídeo publicat pel diari EL PAÍS on es veu l'actuació dels policies al Raval, la nit del 5 d'octubre

Un fotograma del vídeo publicat pel diari EL PAÍS on es veu l'actuació dels policies al Raval, la nit del 5 d'octubre / EL PAÍS

Als vídeos que avui publica el diari El País es veu l'home estirat al terra amb fins a sis agents que el retenen i com alguns d'ells li propinen diversos cops de puny i de peu. A pesar de les imatges, el conseller d'interior, Ramon Espadaler, i el President Artur Mas han demanat que no es facin judicis paral·lels.

La jutge ja té els dos vídeos i ha demanat a la Policia Nacional que identifiqui els 8 agents que participen en la retenció de l'empresari del Raval i de la resta de policies que podien haver participat en el dispositiu.

Alguns d'aquests policies, segons es veu als vídeos, propinen diversos cops a la víctima quan aquesta ja està immobilitzada al terra. El que es veu contradiu l'atestat policial, on es diu que és l'empresari qui d'autolesiona, i avala el testimoni dels veïns que parlen d'agressió policial. Tot i els nous elements, el conseller d'interior, Ramon Espadaler, ha demanat al Parlament que no es facin judicis paral·lels i a la sortida de la Cambra, el conseller deia als periodistes que ja s'esperava el que es veu a les imatges.

Espadaler ja ha dit que facilitaran a la jutge la identitat dels agents que surten a les imatges. També s'hi ha referit el President Mas, en resposta a una pregunta del portaveu de la CUP, David Fernandez: "Si hem de jutjar un cas concret molt recent, hauríem de cenyir-nos a la pel·lícula sencera, que jo no conec i crec que vostès tampoc"

L'advocat que representa la família de la víctima, David Aineto, vol que s'imputi els vuit agents no només per l'agressió sinó per haver falsejat l'atestat del que va passar.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?