Sociedad

Èxit en la vaga contra Wert

Milers de persones s'han manifestat pel centre de Barcelona. A moltes escoles, els professors han anat a treballar però no han trobat alumnes. I a les concertades hi ha hagut una mobilització 12 punts superior a la de l'última protesta

La capçalera de la manifestació de BarcelonaSOLEDAD DOMÍNGUEZ

La mobilització de les famílies i del professorat de l'escola concertada han estat dues claus de l'èxit de la vaga general de l'ensenyament i de la gran manifestació que ha recorregut els carrers del centre de Barcelona en contra de la llei educativa del PP i de les retallades

170.000 persones segons els sindicats, 30.000 segons la Guàrdia Urbana són les xifres d0una manifestació que en tot cas triplica la xifra de participants respecte a la del passat mes de maig.

A les escoles, una de les imatges més repetides ha estat la de centres en què els professors que han anat a treballar -un 83 per cent segons la conselleria- s'han trobat amb només una part dels alumnes. Fins i tot la consellera Rigau reconeixia que el seguiment ha estat major que altres vagues, segons ella perquè Catalunya no vol que el PP imposi el seu model d'escola.

Más información

Sindicats i pares demanen però a Rigau que no s'equivoqui. El clam de la comunitat educativa també l'interpel.la directament a ella.

L'altra clau de la jornada ha estat la mobilització del professorat de l'escola concertada, 12 punts superior a la registrada en la darrera vaga. Tant UGT com CCOO valoren la importància que es faci front comú, perquè l'objectiu també ho és.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00