Sociedad | Actualidad

L'oncle de Bustos s'hauria apropiat de subvencions destinades a cursos

La investigació del cas Mercuri i les trucades del president del Gremi de Constructors, Melquíades Garrido, van descobrir aquest presumpte delicte d'apropiació indeguda

Segon capítol de les revelacions que ens deixa el sumari del Cas Mercuri. La investigació oberta sobre l'exalcalde de Sabadell, Manel Bustos, va destapar de carambola una sèrie de maniobres del seu oncle, Melquíades Garrido per apropiar-se suposadament de subvencions que s'havien de destinar a cursos que feia el Gremi de Constructors de Sabadell i comarca, que ell presidia.

Más información

Cursos però que al gremi no li costaven ni un euro i per tant, tots els diners públics que rebia acabaven sent ingressos nets pel Gremi de Constructors de Sabadell. I eren ingressos nets per tres motius: perquè les aules que feien servir per fer la formació sortien gratis, ja que les cedia gratuïtament l'Ajuntament, que presidia el seu nebot, Manuel Bustos, perquè el sou de la professora que feia els cursos el pagava una altra entitat i perquè, segons l'informe de mossos, alguns dels cursos ni es feien i manipulaven els fulls d'horaris que firmen els alumnes.

L'oncle de Bustos reconeix en diverses trucades, recollides pels investigadors, que els cursos no li costaven res. En dues converses va dir literalment: "es lo que dijimos, mientras no nos cueste nada" o "són diners nets que entren". A més, mostra molt d'interès també perquè el seu nebot continuiï sent l'alcalde per continuar tenint les aules pels cursos gratis: "si això continua així, aquest alcalde guanya i som capaços de seguir el tema podem anar bé".

Les subvencions pels cursos procedien del Servei d'Ocupació de Catalunya i del Ministeri d'Ocupació canalitzades però a través de diverses associacions. Segons l'informe dels mossos, una d'aquestes associacions, la Fundación Laboral de la Construcción va pagar 7.200 euros al Gremi de Sabadell però per justificar-los li va dir que li enviés una factura proforma simulant que els havien prestat algun servei. Amb tot, donaven l'aparença que només havien ingressat 360 euros.

Finalment, Melquíades Garrido, oncle de l'ex alcalde, va planejar unir-se amb els constructors del Baix Llobregat per aconseguir més subvencions i cursos i així fer la competència als seus col.legues de Barcelona que s'emportaven la part més gran del pastís.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00