Sociedad

Espadaler denuncia que amb el judici mediàtic ja "s'ha sentenciat" el cas Raval

El conseller d'Interior, al Parlament de Catalunya, creu que algunes imputacions als agents relacionats amb la mort de Juan Andrés Benítez s'arxivaran i llavors es replantejaran la suspensió de sou i feina que pateixen

El conseller d'Interior, Ramon EspadalerParlament de Catalunya

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha tornat a criticar el judici mediàtic que pateixen els Mossos d'Esquadra per la mort de l'empresari del Raval, Juan Andrés Benítez. Espadaler, en la seva compareixença davant de la comissió d'Interior a iniciativa de diversos grups i a petició pròpia, ha dit que "està molt preocupat" perquè "ja s'ha dictat sentència"

Espadaler creu que algunes imputacions que s'han formulat contra els agents acabaran arxivades i diu que si passa això es replantejaran la suspensió de sou i feina.

El conseller ha reiterat que manté la confiança en la "bona pràctica" en una detenció complicada ha indicat que, de totes maneres, "un cas puntual i aïllat no pot elevar-se a categoria, però un sol cas no és admissible".

Más información

Ha demanat que es respecti la presumpció d'innocència dels agents però al mateix temps ha reclamat "el principi de tolerància zero respecte a les irregularitats que comportin la vulneració dels drets fonamentals".

A més, ha recordat que actuaran amb "amb contundència i justícia" i sols prendran mesures quan comptin amb informació de qualitat.

Ha carregat contra l'informe del Cos Nacional de Policia, que actua com a Policia Judicial, perquè creu que fa "judicis de valor incongruents" sobre el cas quan asseguren que en el vídeo es percep com un agent copeja cinc vegades el cap de Benítez, una conclusió que en cap cas ells comparteixen.

Ha lamentat, a més, la transcripció "errònia" de la telefonada de Benítez a la Guàrdia Urbana, on es va escriure que deia 's'estan quedant' quan en realitat havia dit 'estic sagnant', tot i que Espadaler ha fet una valoració positiva de la correcció que s'ha fet després.

Ha informat que l'11 de novembre, després d'un mes dels fets, la Divisió d'Assumptes Interns (DAI) va prendre declaració als vuit agents imputats, sis dels quals es van acollir al seu dret de no declarar, i ha justificat no fer-ho abans perquè no volien interferir en la investigació judicial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00