Sociedad

Barcelona té aparcaments estrets i amb problemes d'accessibilitat

Un estudi del consorci EuroTest del que forma part el RACC ha analitzat 60 aparcaments de 15 ciutats europees i en tots es constaten si fa no fa les mateixes mancances

(CADENA SER)

Els cotxes actuals són entre 20 i 40 centímetres més amples que els de fa 30 anys, però l'amplada de les places d'aparcament no ha canviat. En el cas de Barcelona, la normativa obliga a fer places de com a mínim 2 metres amb 20 centímetres, quan el que es recomana a nivell europeu són 2 metres amb 50 centímetres d'amplada i 5 metres de llargada.

Per això, el RACC recomana un canvi en les ordenances municipals que obliguin a incrementar les mides de les places dels aparcaments de nova construcció i a revisar els que ja existeixen en el cas dels aparcaments que han de renovar la seva concessió.

A més de l'amplada de les places l'estudi ha constatat que els aparcaments tenen problemes d'accessibilitat per a les persones amb mobilitat reduïda. Diu que tenen places especials, però la resta de l'aparcament o les màquines de pagament no estan adaptades. Els aparcaments analitzats són el de Francesc Cambó, Plaça Catalunya, Moll de la Fusta i el Born. Els tres primers van aconseguir la qualificació "d'acceptable" i el quart de "pobre".

Más información