Sociedad

45.000 gossos perillosos

A Catalunya actualment estan registrats més de 45.000 animals potencialment perillosos. Una quarta part d'aquestes bèsties són rottweilers. Aquests són els que estan censats. Els veterinaris insisteixen que n'hi poden haver milers que no estan controlats i per això demanen als propietaris que els inscriguin al registre

Un gos de raça rottweiler. A Catalunya n'hi ha uns 15.000

Els gossos considerats potencialment perillosos estan clarament identificats per llei. En aquest grup hi ha una quinzena de races assenyalades. També ho són els seus creuaments.

Escollir un animal així com a mascota té obligacions: s'ha de tenir una llicència específica municipal, contractar una assegurança de responsabilitat civil, identificar-los amb un xip. Són responsabilitats que els propietaris no sempre estan disposats a complir. Carmen López, presidenta del Consell de veterinaris.

El registre dels veterinaris inclou en aquests moments 45.600 animals potencialment perillosos. Els més populars són els rottweilers, n'hi ha uns 15.000.

El llistat també inclou uns 9.000 American Stafforshire terrier i 3.500 dobermans. Són animals que manifesten un caràcter marcadament agressiu, o que ha protagonitzat un atac a persones o altres animals. També tenen aquesta qualificació les bèsties que han estat ensinistrades per l'atac i la defensa.

Más información

Els Agents Cívics de Lleida fan 900 actuacions relacionades amb els gossos en aquest 2013.

00:35

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130807csrcsrcat_26.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00