Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 16 de Julio de 2019

Otras localidades

Macrodesplegament al barri gitano de Figueres

Un centenar d'agents dels Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana han participat en aquest operatiu que s'ha muntat aquest matí als barris de Sant Joan i el Culubret, amb la intenció d'evitar més conflictes i represàlies entre famílies gitanes. També hi ha hagut tècnics d'Endesa, que han acabat deixant sense llum el 60% dels habitatges perquè tenien punxada la xarxa elèctrica.

Al voltant de les 9 del matí saltaven totes les alarmes al barri gitano de Figueres. S'hi han desplaçat prop d'un centenar d'agents entre Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadral, incloent agents de la Brigada Mòbil i del cos d'elit de la policia autonòmica. A més hi havia una desena de furgones i un helicòpter sobrevolant la zona.

La policia hi ha anat amb la intenció de fer una radiografia clara i detallada del barri, conéixer de primera mà qui hi viu, i què s'hi cou. Per això han registrat vehicles i cases, i han revisat el cens de veïns per saber qui hi viu realment a les cases. Aquesta operació també els ha permès trobar més de 700 plantes de marihuana que un veí cultivava en un habitatge. Una part les han trobat dins d'un contenidor d'escomabraries. Al propietari l'han imputat per tràfic de drogues, però no l'han detingut.

El cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Figueres, Alfons Sánchez, ha explicat que aquesta operació "permet tenir molta informació d'un barri que viu amb por des de fa mes d'un mes". De fet, els Mossos no han deixat mai de patrullar per aquesta zona des que el dia de Tots Sants una baralla entre dues famílies gitanes enfrontades va acabar amb un home mort a trets, al cementiri de la capital de l'Alt Empordà.

Alfons Sánchez ha afegit que es tracta d'evitar "més conflictes i revenges entre aquestes famílies". Fa 10 dies, van apareixer morts els cavalls i les cabres d'un veí d'aquest barri, familiar del presumpte homicida del crim de Tots Sants.

A més de l'operació estrictament policial, la Guàrdia Urbana ha aprofitat per actualitzar el cens de població del barri gitano, una feina que els agents censals es neguen a fer en aquesta part de la ciutat. També hi han anat tècnics dela companyia elèctrica Endesa, amb l'objectiu de comprovar que totes les cases estaven legalment connectades a la xarxa elèctrica. Han acabat desconnectant la llum al 60% dels habitatges.

Un dels fets que hauria forçat aquesta acció policial múltiple al barri gitano de Figueres és, segons ha pogut saber SER Catalunya, que dilluns els Mossos d'Esquadra van saber que membres d'aquesta comunitat van comprar en un comerç especialitzat del Portús, armilles antibales per valor de 50.000 euros.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?