Sociedad | Actualidad

Empresonat un jove d'Olot per assetjar menors via Facebook

Enganyava als menors amb perfils falsos i després els assetjava

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Olot, a la Garrotxa, a Klever Armando V.M, un jove de 20 anys acusat de corrupció de menors. Segons ha pogut saber la Cadena SER, es dedicava a fer grooming a través del Facebook. Enganyava als menors amb perfils falsos i després els assetjava. El jove ja és a la presó de Figueres.

L'arrestat, Klever Armando V.M, és un jove equatorià veí d'Olot. El van detenir dimecres al matí després d'un any d'investigació i ja és a la presó de Figueres. El detonant va ser una denuncia dels pares d'una menor de Barcelona. I hi hauria una segona víctima d'Olot.

La unitat central de delictes informàtics va començar a estirar el fil fins a arribar a aquest individu que es valia de diferents perfils al Facebook per captar les seves víctimes. Segons fonts policials s'havia fet passar per ajudant de fotògraf o per adolescent per establir lligams emocionals amb els menors i obtenir informació. És el primer pas que fan els subjectes que utilitzen el grooming per aconseguir el seu objectiu: que els menors es despullin davant d'una càmera. Quan obtenen aquestes imatges la següent fase és amenaçar-los amb difondre-les per aconseguir-ne més. En aquest cas la policia no té constància d'abusos físics, però sovint aquest xantatge serveix a aquests depredadors per forçar una trobada i abusar del menor.

Aquest estiu, en una entrevista a la Cadena SER, el responsable de la unitat de delictes informàtics dels Mossos, Jordi Domènech, recomanava als pares que "no tinguin por a denunciar aquests casos" i reconeix que és un delicte que "fins ara quedava molt ocult perquè els pares que s'hi trobaven reaccionaven confiscant el telèfon o l'ordinador al menor o no deixant-lo sortir". Ara, diu, "es comença a denunciar més".

A l'ordinador del detingut els Mossos han trobat més víctimes potencials i molts vídeos. Sospiten, a més, que aquest jove podria haver buscat contactes amb discapacitats. No tenia antecedents.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00