Sociedad

Crítiques a l'Alcalde Xavier Trias pel casament de la família Mittal

ICV-EUA i PSC rebutgen el tancament del MNAC que dissabte va acollir la cerimònia i demanen explicacions al govern municipal

Els nuvis en un moment de la celebració(EFE)

L'Alcalde de Barcelona està rebent crítiques d'Iniciativa i del PSC pel casament de la neboda del propietari d'Arcelor-Mittal el passat cap de setmana. Critiquen bàsicament el luxe de la cerimònia i el tancament del Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Des d'Iniciativa, Ricard Gomà, assegura que sent vergonya pel luxe d'aquest casament al que va assistir l'Alcalde quan a la ciutat hi ha gent que no pot pagar ni la llum. Gomà critica que es tanqués el MNAC durant tot el dissabte i portarà aquesta qüestió a la comissió de cultura. Assegura que "un equipament públic de la ciutat no es pot tancar a la ciutadania i posar-lo al servei d'un privat perquè faci una festa".

També ho ha criticat el president del grup socialista, Jordi Martí, que considera que l'ajuntament ha patinat en aquesta qüestió. En canvi, Esquerra Republicana i el PP creuen que els beneficis superen els perjudicis. Alberto Fernández Díaz, president del grup popular, considera que "el casament ha donat a Barcelona publicitat gratuïta i ha permès que moltes activitats tinguin una important activitat econòmica que genera feina i també la recaptació d'impostos i taxes que han de permetre finançar serveis".

Más información

Segons el Museu Nacional d'Art de Catalunya la Sala Oval es lloga gairebé cada setmana per a actes privats amb una tarifa de 18.000 euros la mitja jornada. El que no és habitual és que el museu es tanqui, però el Patronat ho va considerar adequat per la dimensió de l'acte. Per compensar-ho divendres i diumenge es van fer portes obertes i amb els diners del lloguer es comprarà un quadre per la col·lecció del museu.