Sociedad

"Perquè no acabessin a webs d'antisistemes"

L'agent dels Mossos d'Esquadra imputada en el Cas Raval per permetre que una testimoni esborrés unes imatges gravades amb el mòbil ha dit que va acceptar que ho fes perquè les fotos no acabessin en webs de moviments antisistema

El punt del carrer Aurora on es va produir la polèmica detenció de Juan Andrés BenítezACN

L'agent dels Mossos d'Esquadra ha justificat aquest dilluns, en la seva declaració com a imputada davant de la jutge que investiga la mort de l'empresari del Gaixample Juan Andrés Benítez, que va preguntar a una veïna si tenia fotos de la reducció policial perquè els grups "antisistema" acostumen a pujar aquestes imatges a Internet per fer mal a la policia.

Segons han explicat fonts judicials, la mossa ha mantingut davant de la titular del Jutjat d'Instrucció 20 de Barcelona, Eva Moltó, la versió que ja va donar en seu policial que en cap moment va pressionar aquesta veïna del carrer Aurora perquè esborrés les fotografies i els vídeos presos.

Això coincideix amb el que va declarar com a testimoni la setmana passada aquesta veïna, Caroline Isabel C., d'origen francès, que també va assegurar que les va esborrar voluntàriament sense sentir-se pressionada per l'agent, a la qual la jutge imputa els presumptes delictes d'obstrucció a la justícia i de coaccions.

Más información

La mossa ha relatat aquest dilluns a la jutge que la nit del dissabte 5 d'octubre estava a la comissaria del Raval quan va escoltar un 'codi 33' -incident greu, segons els Mossos- i se'n va anar corrent al carrer Aurora.

Segons la seva versió, allà va sentir que li havia caigut un objecte a l'espatlla pel que va entendre que algú havia tirat alguna cosa des d'una finestra; va pujar a un dels pisos i quan va veure la veïna i va comprovar que era molt educada, va concloure que no podia ser ella qui havia llançat un objecte, de manera que no li va preguntar pel mateix.

El que sí va fer va ser preguntar-li per les fotografies i se'n va anar després de veure com la testimoni manipulava el telèfon mòbil: "El problema no és que s'esborrin les fotos, sinó per què deixa que s'esborrin", ha valorat en declaracions als mitjans l'advocat de la família de la víctima, David Aineto.

Per la seva banda, el portaveu del sindicat SAP-UGT, Valentín Anadón, ha insistit en declaracions als periodistes que l'actuació de l'agent "va venir motivada no per la gravació, sinó perquè s'estaven llançant objectes".

La Policia Nacional va poder recuperar d'aquest telèfon mòbil -model Sony Xperia- 16 fotografies, en les que no es pot apreciar l'empresari perquè la seva figura queda tapada per cinc agents que el redueixen en aquell moment.

També ha declarat aquest dilluns davant de la jutge, en aquest cas com a testimoni, un sanitari del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) dels quals va atendre aquella nit Benítez, i ha assegurat que la víctima tenia la cara totalment ensangonada, el que fins i tot impedia veure els trets de la seva cara.

Aquesta mossa és una dels deu agents imputades en la causa: en el cas dels altres nou, vuit ho estan per la mort de l'empresari i un altre per un suposat delicte d'obstrucció a la justícia per haver llençat una ampolla d'aigua sobre el bassal de sang de Benítez després de la reducció policial.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00