Sociedad | Actualidad

La contaminació incrementa les urgències hospitalàries

Els episodis de contaminació accentuen els símptomes dels pacients amb malalties respiratòries cròniques. Metges i experts recorden que la contaminació, a la llarga, té efectes nocius a tot el cos

(ACN)

Els episodis de contaminació com el que tenim aquests dies a l'àrea de Barcelona incrementen les visites a urgències de pacients amb molèsties respiratòries. En concret, pugen les visites de persones amb malalties respiratòries cròniques que se'ls accentuen els símptomes. Un hospital de Barcelona que aquests dies ha detectat un increment de visites vinculat a la contaminació és el de Sant Pau. Alfons Torrego, pneumòleg de Sant Pau, diu que és difícil separar els motius que fan pujar les visites a urgències, però les d'aquests dies han d'estar relacionades amb la contaminació perquè encara no estem en període de grip.

En Jordi Sebastià, veí de Barcelona, pateix una malaltia pulmonar crònica que l'obliga a respirar 16 hores al dia amb ajuda d'oxigen. Dimecres passat va notar més dificultats per respirar i el van haver d'ingressar. El metge li va explicar que la seva malaltia el fa més sensible als episodis de contaminació. A persones com en Jordi, aquests dies els metges els recomanen no estar molta estona al carrer i si es mediquen, no saltar-se cap dosi.

Más información

Jordi Sunyer, codirector del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental, insisteix que "la contaminació, a la llarga, no només afecta les vies respiratòries, les artèries es fan més estretes, s'altera el ritme del cor i fins i tot s'inflamen parts del cervell. Per això, alguns científics defensen que la Unió Europea hauria d'equiparar els límits de la contaminació als que marca l'organització Mundial de la Salut, que són més estrictes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00