Sociedad | Actualidad

Barcelona no endurirà el protocol anticontaminació

Del 3 al 12 de desembre es va superar 8 vegades el límit horari de diòxid de nitrogen a Barcelona, Granollers i Terrassa

(ACN)

Barcelona no es planteja restringir l'accés de cotxes al centre de la ciutat quan es dispari la contaminació. Aquesta mesura ja fa anys que s'aplica amb èxit arreu d'Europa, però l'Ajuntament de Barcelona no la veu necessària. Diu que n'hi ha prou amb les mesures vigents i les recomanacions que es fan durant els episodis de contaminació com el que hem tingut fins dijous. Unes recomanacions que aquests dies no han evitat que es superessin fins a 8 vegades el límit de diòxid de nitrogen que permet la llei.

Más información

Segons l'Ajuntament de Barcelona, els nivells de contaminació de l'aire de la ciutat no son prou elevats com per endurir el protocol que s'activa ara quan es dispara la contaminació. El grup Unitat per Barcelona proposa que es provin mesures com restringir l'accés al centre de la ciutat als vehicles més contaminants quan hi hagi episodis de contaminació com el d'aquests dies. I que aquells dies es reforci el transport públic. Però el govern municipal de Xavier Trias ja ha dit que ni s'ho planteja perquè mai s'ha arribat a nivells d'alerta, només de prealerta i, per tant, segons el regidor de CiU Eduard Freixedes, "n'hi ha prou amb fomentar l'ús del transport públic".

Segons dades del Departament de Territori i Sostenibilitat, entre el 3 i el 12 de desembre, es va superar 8 vegades el límit horari de diòxid de nitrogen que permet la llei. Aquestes superacions es van registrar a l'Eixample (C/Avinguda Roma), Gràcia (Plaça Gal?la Placídia), Granollers i Terrassa. Si aquest límit es supera 18 vegades en un any, Brussel?les ens sancionaria.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00