Sociedad

El Cas Raval, per jurat popular

La jutge ha decidit convertir la investigació de la mort de Juan Andrés Benítez en un procés de jurat popular, de manera que seran ciutadans que han pogut veure els vídeos de la reducció policial els qui jutgin els imputats, en cas que s'arribi a judici

El punt del carrer Aurora on es va produir la polèmica detenció de Juan Andrés BenítezACN

La jutge que investiga la mort de l'empresari del Raval, Juan Andrés Benítez, ha decidit que si el cas arriba a judici, el jutgi un jurat popular. La instructora parla d'una mort violenta i considera que no es pot descartar cap dels factors que hi van intervenir, inclosa, la contenció policial.

La conversió en aquest tipus de procés també implica que en cas d'arribar a judici als imputats no s'els podria jutjar ja per unes lesions que van acabar desenvocant en la mort de Juan Andrés Benítez, sinó per delictes més greus.

Más información

En la seva última resolució, la jutge Eva Moltó insisteix que Benítez va patir "una mort violenta". A la vista dels resultats definitius de l'autòpsia, que apuntaven a una suma de factors, i després d'haver escoltat 20 testimonis i els 10 imputats, la instructora considera que la mort va ser resultat "tant dels cops" que l'empresari del Raval va rebre en una baralla anterior a la reducció policial, com de "la contenció" que li van aplicar els agents imputats.

Aprecia tres delictes: "un contra la vida, un contra la integritat física i un d'obstrucció a la justicia".

La direcció de la Policia catalana va reincorporar els vuit agents apartats del servei divendres passat, tot i que amb un destí diferent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00