Sociedad | Actualidad

CiU acusa Rajoy de ceguesa política

El líder de la federació al Parlament, Jordi Turull, critica que el President espanyol no s'hagi mogut ni un mil•límetre i segueixi dient que la consulta no es farà

Jordi Turull(ACN)

El líder de CiU al Parlament, Jordi Turull, creu que la manera com el president espanyol va despatxar la qüestió de Catalunya demostra que no entén que el procés sobiranista no és només la voluntat d'un govern, sinó que -diu- va més enllà.

En una entrevista a Hora 25 de la Cadena SER, Jordi Turull, deia que "l'actitud del president del govern és d'una ceguera política total y absoluta" perquè "planteja el tema com si fos una iniciativa d'un President o d'uns grups polítics... quan el que està passant a Catalunya és molt transversal i, per tant, és un menyspreu als ciutadans que d'una forma sonora i per àmplia majoria volen ser consultats sobre el futur polític que volen per a Catalunya".

Más información

Turull també va considerar excessivament triomfalista el balanç econòmic que va fer el president Rajoy. D'altra banda, el portaveu de Convergència i Unió avui ha descartat que el president Artur Mas defensi personalment la consulta sobiranista quan el tema arribi al Congrés dels Diputats.

Segons ha dit Turull a Europa Press, els que ha de defensar el referèndum al parlament espanyol han de ser els líders dels partits polítics que el defensen. D'aquesta manera, marca així distància amb el "pla Ibarretxe", que sí va presentar al Congrés el mateix lehendakari. Recordem que, en les pròximes setmanes, s'ha de concretar la via per la qual els partits que aposten per la consulta la demanaran formalment al parlament espanyol.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00