Sociedad | Actualidad

Carnet de boletaire per frenar la massificació i incivisme al bosc

El Consell Comarcal del Ripollès acull satisfactòriament el pla pilot que la Generalitat ha impulsat per a la recol•lecció de bolets a la comarca

(ACN)

Des del Consell es considera aquesta una bona eina per tal de regular i controlar els boscos, tant privats com públics, del Ripollès. També aplaudeix que la Generalitat hagi imposat un preu simbòlic per recollir bolets a la comarca.

El pla consisteix en regular l'entrada i sortida de visitants i conservar els boscos a través del carnet de boletaire, ja que a l'època de la recollida de bolets els paratges naturals es massifiquen i augmenten els actes incívics a la natura. Per això, el Consorci d'Espais d'Interès Natural del Ripollès va veure necessària una mesura reguladora de boletaires i ho va demanar al Departament d'Agricultura que finalment ha atès les seves peticions.

Miquel Rovira és el president del Consell Comarcal del Ripollès i afirma rebre el pla pilot positivament: "nosaltres pensem que, no només el bosc públic, sinó també el propietari forestal, necessita una regulació d'aquest tipus".

Rovira ho defensa com una mesura per posar en valor el medi ambient i no per a fer una recaptació. És una iniciativa proposada després de la bona acceptació que va tenir el pla pilot al Paratge Natural de Poblet, amb més de 2.000 carnets tramitats. Al llarg del 2014 es regularà als Parcs Naturals de l'Alt Pirineu i del Ports. A la tornada de Nadal s'acabarà d'enllestir la distribució de les llicències de caçador de bolets i el preu per carnet i temporada podria ascendir a 10 euros.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00