Martes, 28 de Junio de 2022

Otras localidades

La infanta Cristina imputada per blanqueig i frau fiscal

El jutge que investiga el frau de l'Institut Nóos atribueix a la filla del rei dels delictes de blanqueig i frau fiscal

La infanta Cristina, en una imagen de archivo

La infanta Cristina, en una imagen de archivo / EFE

José Castro ha citat a declarar en qualitat d'imputada la infanta Cristina el proper 8 de març, dia de la dona treballadora.

El magistrat li imputa els delictes de frau fiscal i blanqueig de capitals. Castro ha estat aquests últims vuit mesos investigant el camí que el va deixar obert l'Audiència de Palma quan va revocar parcialment la primera citació judicial. Els informes de l'agència tributària no revelen que Cristina de Borbó hagi comès il·lícit penal i els informes policials només han trobat el càrrec a la societat de despeses personals . Anticorrupció recorrerà , com ja va fer la primera vegada, aquesta nova citació en qualitat d'imputada de la infanta Cristina.

El jutge que investiga el frau de l'institut Noos ha cridat a declarar en qualitat d'imputada la infanta Cristina el pròxim huit de març, dia de la dona treballadora . José Castro atribueix a la filla petita dels reis dels delictes de blanqueig i frau fiscal que hauria comès amb el seu marit a través de la societat Aizoon que comparteixen al 50 %. Castro pren aquesta decisió vuit mesos després de la primera imputació que va ser revocada parcialment per l'Audiència de Palma que entenia que no hi havia indicis que ella participés en les activitats de l'Institut Nóos , l'entitat que dirigien Iñaki Urdangarin i Diego Torres.

No obstant això , els magistrats van obrir la porta al jutge perquè li investigués pels delictes de blanqueig i frau fiscal que hauria comès a través d'Aizoon. I això és el que ha fet el jutge fins ara . No amb molt èxit . Els informes de l'Agència Tributària recolzen les tesis del fiscal i exoneren la infanta mentre que els informes policials han revelat que Cristina de Borbó va carregar petites despeses personals a l'empresa a la que va anar a parar gairebé un milió d'euros procedents de l'Institut Nóos.

José Castro assenyala la declaració en dissabte , com és habitual en aquest sumari , i deixa un marge suficient perquè l'Audiència de Palma resolgui els previsibles recursos de la fiscalia, l'advocat de l' Estat i les defenses dels Ducs de Palma.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?