Sociedad | Actualidad

Artur Mas nega actuar de forma unilateral i demana diàleg a Rajoy

El president català assegura que la proposta que arribarà al Congrés de transferir la consulta és "una oportunitat d'or" per a poder negociar

Artur Mas al Consell Nacional de CDC(ACN)

El president de la Generalitat i de CDC, Artur Mas, ha respost al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que la petició del Parlament al Congrés per poder organitzar referéndums és una "ocasió d'or" per demostrar que vol dialogar. Mas ha reaccionat així a les declaracions de Rajoy, que aquest divendres va adduir que no es podia dialogar amb qui va prenent, una darrera l'altra, "decisions unilaterals".

Mas ha assegurat que el procés sobiranista s'ha de fer "sense baralles", tot i les "provocacions diàries" que, segons ha recordat, rep Catalunya des del govern espanyol i ha afirmat que el procés sobiranista ha de servir perquè els catalans puguin viure "tranquils" en un "país normal" i poder deixar de "nedar contracorrent", on "no ens hàgim de barallar cada dia".

Más información

El president Mas ha replicat al president Rajoy que Catalunya ha fet un primer pas cap al diàleg. "Té nassos", ha dit Mas, que tractin la petició de traspàs de competències com una fórmula "d'intransigents" quan, ha matisat, és "una oportunitat d'or" perquè la consulta sigui negociada i acordada amb Madrid.

Mas, que ha reiterat el seu compromís de convocar la consulta el 9 de novembre, ha assegurat que en els propers mesos es podrà veure si "s'aprofita o no" l'opció de diàleg dins d'un marc legal, en consens i amb voluntat d'entesa. Durant el Consell Nacional ampliat al Palau de Congressos, a Barcelona, el president de la Generalitat i de CDC ha fet servir un símil futbolístic per explicar com entén la postura de Madrid.

És com el jugador que fa "empentes i trabanqueta i més enllà", i després, ha afegit "per fer veure que no és ell, es tira per terra". "Algú es pot empassar que és el lesionat però hi ha una càmera lenta on veiem el No rotund a l'Estat, el recurs al TC, el no rotund al pacte fiscal i el no rotund a la voluntat democràtica i majoritària del poble català per decidir el seu futur", ha afegit. El també president de CDC ha afegit "que la càmera lenta no s'equivoca, la seqüència és molt clara i la càmera veu perfectament qui fa comèdia i quin no en fa". Per això s'ha preguntat si "es pot negociar amb el partit del "no".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00