Sociedad | Actualidad

Es manté el calendari de la Llei Wert

El Ministre d'educació només accepta retardar el desenvolupament dels plans d'estudi de secundària i batxillerat però manté els terminis previstos pel del primària i la FP bàsica, que s'ha de començar a aplicar a les aules el proper mes de setembre

El ministro de Educación, José Ignacio Wert, y los consejeros de Educación(EFE/Kiko Huesca)

La Conselleria d'Ensenyament considera que la rectificació parcial del Ministre evidencia la "improvisació" i "precipitació" amb que s'està desenvolupant la norma. Cinc comunitats autònomes mantenen el front comú per "minimitzar" l'impacte de la llei als seus respectius territoris

El Ministre José Ignacio Wert va cedir en part a la pressió d'aquestes comunitats i accepta desenvolupar de manera immediata només els currículums de primària -en el que hi ha poques variacions llevat l'àrea de ciències socials- i el de la FP bàsica.

Más información

Tots dos currículums han d'estar en vigor i començar a aplicar-se a les aules el proper mes de setembre. En aquest punt el ministre va ser inflexible i va dir que el calendari no es pot modificar "perquè forma part de la llei".

Wert va ironitzar amb les crítiques de les CCAA -entre elles Catalunya- que diuen que no hi ha temps per desenvolupar els nous plans d'estudi a temps. "Deu ser casualitat" va dir el Ministre, que només ho vegin així els contraris a la nova llei d'Educació.

Wert, ha arribat a oferir el currículum que el Ministeri ha de desenvolupar al 100% per a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla "a aquelles comunitats que estiguin interessades a utilitzar-lo com a material supletori", la qual cosa, diu, "els facilitaria la feina".

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00