Demanen que la prevenció de l'ablació del clítoris comenci als ambulatoris
Antropòlegs de la Universitat Autònoma de Barcelona reclamen a la Generalitat que activi protocols d'informació i prevenció de la mutilació genital femenina als centres de salut públics
Observen que en alguns municipis de Girona s'està optant més per la persecució policial del problema
La investigadora de la UAB Adriana Kaplan ha presentat avui el Mapa de la Mutilació Genital Femenina a Espanya, un document que permet saber quines comunitats autònomes i quines ciutats tenen més presència de població femenina provinent de països on es practiquen habitualment tècniques d'ablació. Kaplan creu que hi ha bons protocols per evitar les mutilacions aquí, però creu que caldria formar més els professionals i insistir en la prevenció des de l'atenció primària:
Más información
Crida l'atenció que mentre que a totes les poblacions catalanes creix el nombre de nenes procedents de països on es practica la mutilació genital, hi hagi tres municipis gironins, Blanes, Olot i Banyoles, on han baixat. Kaplan ho atribueix a la pressió policial sobre el fenomen.
Tot i que no hi ha registres oficials del nombre de dones i nenes mutilades, el Mapa que s'ha presentat avui pretén ser una eina per saber on s'ha de fer especial incidència en la prevenció. Catalunya acapara el 37% de les nenes amb risc de patir mutilacions a Espanya. Lleida és la primera ciutat catalana en nombre de nenes en aquesta situació i la cinquena de l'Estat, per davant de Barcelona, que és la sisena, i Salt, vuitena.