Sociedad | Actualidad

La fiscalia demana totes les despeses de Capdevila al Parlament

La diputada del PSC i l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos feien servir codis per materialitzar les seves trobades a Madrid de caràcter privat, segons l'escrit de la fiscalia

La fiscalia anticorrupció creu que aquests codis numèrics són un indici que els viatges d'ella, pagats amb la targeta del Parlament, no tenien res a veure la seva feina com a diputada. D'aquí, que el ministeri públic hagi demanat a la Cambra una relació de totes les despeses que Capdevila va presentar entre els anys 2010 i 2012, no només els que va fer amb la targeta VISA de transports de Renfe.

Más información

La Unitat Adjunta dels Mossos va descobrir durant la investigació del Cas Mercuri que l'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos va fer almenys 6 viatges en AVE Barcelona-Madrid acompanyat de la diputada, i aleshores regidora de l'àrea de serveis centrals de l'Ajuntament, Montserrat Capdevila. A partir d'aquest atestat que porta data 17 de juny del 2013, el fiscal anticorrupció, Fernando Bermejo, va demanar al Parlament que li facilités les dades de la targeta que la diputada tenia per pagar despeses de transport. Pretenia saber d'aquesta manera si Capdevila havia utilitzat diners públics per pagar viatges que suposadament no tenien res a veure amb la seva feina al Parlament.

En els 6 escrits presentats per la fiscalia, i als quals ha tingut accés la Cadena SER, Bermejo apunta diversos indicis per mantenir aquesta hipòtesi: arribaven a Madrid en els últims trens AVE de les 21:45 i 23:10 de la nit i sortien cap a Barcelona des d'Atocha a les 7 i 8:30 del matí, s'allotjaven al mateix hotel, a l'Husa Princesa de la capital espanyola, i "feien servir codis per materialitzar trobades d'índole privada fora de les seves responsabilitats com a Parlamentària", diu l'escrit en què la fiscalia demana imputar Capdevila per malversació de fons públics. El que feien, segons ha pogut saber aquesta redacció, era dir-se uns números que coincidien amb els de les habitacions d'hotel que havien reservat.

La fiscalia ha demanat un informe sobre totes les despeses que Capdevila va presentar al Parlament entre 2010 i 2012, no només les de la targeta i que la jutge encarregui als mossos una relació dels hotels on haurien coincidit la diputada i l'exalcalde, a més de les transcripcions telefòniques en les quals parlen d'aquestes trobades.

Els Mossos van tenir punxat el telèfon de Manuel Bustos entre el 10 de gener i el 23 d'octubrede 2012, arran de la investigació del Cas Mercuri, la presumpta trama de corrupció entorn a l'Ajuntament de Sabadell, en el qual està imputat l'exalcalde.

Segons fonts judicials, la jutge de Sabadell té previst elevar un escrit al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la setmana vinent, perquè decideixi si la imputa en aquesta causa, per la condició d'aforada de Capdevila.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00