Sociedad

CiU i PP pacten la privatització de 26 aparcaments municipals

Els populars han donat suport a la iniciativa amb la que el govern municipal pretén obtenir 100 milions d'euros per construir habitatge protegit

La xarxa d'aparcaments municipals de BarcelonaAPARCAMENTSBSM.CAT

L'Ajuntament de Barcelona tirarà endavant la privatització de la gestió de 26 aparcaments municipals. Finalment el PP recolzarà aquesta iniciativa després que Convergència i Unió hagi acceptat incrementar el preu que haurà de pagar el soci privat que se'n faci càrrec. El govern municipal destinarà 100 milions d'euros d'aquesta operació a construir habitatge protegit

Más información

El Pressupost municipal recull aquesta proposta, però fins avui el govern de Trias no comptava amb el suport necessari per tirar-la endavant. Divendres, SER Catalunya va avançar que s'havien produït avenços en la negociació entre CIU i PP i avui ha estat el President del grup popular Alberto Fernández Díaz qui ha anunciat que l'acord està tancat.

El govern municipal ha acceptat incrementar el preu que haurà de pagar el soci privat, de 145 a 160 milions d'euros. A més també s'inclourà a petició del PP que s'han d'invertir 50 milions d'euros en la rehabilitació dels aparcaments en els 25 anys de concessió.

Crítiques de l'oposició

PSC i Iniciativa per Catalunya han criticat aquesta iniciativa que finalment s'aprovarà dimecres en comissió i es ratificarà en el proper Consell Plenari.

El President del Grup Socialista, Jordi Martí, considera que és "indigne utilitzar un dels problemes més greus que pateixen molts barcelonins per encobrir la privatització més inexplicable que farà l'Ajuntament".

Afegeix Martí que l'Ajuntament té diners suficients per construir mil pisos de lloguer sense necessitat de canviar la gestió dels aparcaments.

En la mateixa línia s'ha pronunciat el regidor d'Iniciativa, Quim Mestre, que lamenta "que Trias utilitzi la inversió en habitatge i política social com a coartada d'una operació que respon a la sintonia ideològica de CiU i PP".

Assegura que l'Ajuntament no necessita recórrer a la privatització dels aparcaments per invertir en habitatge i polítiques socials.

La mesura de privatitzar la gestió d'aparcaments per finançar habitatge públic només va comptar inicialment amb els vots de CIU i Unitat per Barcelona que eren insuficients per tirar-los endavant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00