Últimas noticias Hemeroteca

Basses de reg convertides en atractiu turístic gràcies a l'esquí nàutic

Durant la primera temporada, hi han passat més de 2.000 persones i el proper estiu acolliran el campionat d'Espanya d'esquí nàutic

Dues basses de reg de Gimenells combinen, des del passat estiu, l'ús agrícola amb la pràctica dels esports aquàtics. És la fórmula que han trobat els regants, els propietaris dels dos llacs, per reduir els costos de manteniment.

Dues basses de reg de Gimenells, al Segrià, s'han convertit en un nou atractiu turístic de la Plana de Lleida, gràcies a la pràctica de l'esquí nàutic. Amb una capacitat d'1,8 hectòmetres cúbics d'aigua, en la primera temporada, des de l'agost passat, han atret unes 2.000 persones. I això, mentre l'activitat lúdica es compagina amb el reg.

Els regants volien rendibilitzar les basses, que tenen una superfície de 30 hectàrees, reduint els costos de manteniment i l'empresa 2 Llacs buscava una instal·lació per poder practicar esquí nàutic sense les limitacions dels embassaments públics, com per exemple, Terradets on aquesta firma hi havia treballat.

Segons el gerent de 2 Llacs, Xavier Roy, són les primeres basses de reg de tot l'estat espanyol que combinen l'ús agrícola amb el lúdic. Ja atreuen molts aficionats i professionals i estan a punt d'iniciar una nova temporada. A més, es tracta, diu, de "revertir una mica l'impacte, perquè molta gent que ve, després va a les piscines del poble o va als restaurants o bars del poble i es veu més moviment". A més, el proper mes de juliol, les basses acolliran el campionat d'Espanya d'esquí nàutic. L

Els dos llacs són propietat del Sindicat de Regants de Gimenells. Es van inaugurar al 2009 i varen costar uns 7 milions d'euros. Segons el vocal de la junta de regants, Santiago Caudevilla, "sempre ajuda a restar despeses i és un benefici per a cada regant". Es calcula, que s'estalvien uns 3.000 euros a l'any en el condicionament i neteja de la instal·lació.

Les dues basses reguen prop de 2.500 hectàrees del terme de Gimenells i Pla de la Font. Les possibles fluctuacions en el nivell de l'aigua, sobretot a l'estiu, quan més en necessiten els regants no condiciona la pràctica de l'esport. Els dos embassaments tenen una fondària màxima de 9 metres i per practicar l'esquí nàutic, n'hi ha prou amb un metre i mig.

El gerent de 2 Llacs, Xavi Roy, explica l'impacte turístic de les basses

El vocal dels regants, Santiago Caudevilla, diu que redueixen els costos de manteniment

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?