Sociedad

Hisenda es persona com a acusació en el 'cas Neymar'

L'Agència Tributària formarà part del procés "com a acusació particular" contra el FC Barcelona i els dirigents als quals afecti el suposat frau en el fitxatge del crack brasiler

El presidente del F.C. Barcelona, Josep Maria Bartomeu, explicó la versión del club sobre el fichaje de Neymar el pasado 24 de enero.EFE

Tot i que el Barça ja ha pagat 13,5 milions a l'Agència Tributària , aquesta es persona en la causa per tenir informació de primera mà sobre els detalls del procediment i assegurar que la Hisenda Pública cobra tant com correspondria

El jutge Pablo Ruz ha emès una providència en la qual admet la personació de l'Agència Tributària en la causa que investiga el fitxatge de Neymar pel FC Barcelona . El jutge ja va oferir aquesta possibilitat a Hisenda a través de l'Advocacia de l' Estat en el seu acte d'imputació del Barça de dijous passat , i l'advocat de l' Estat ha acceptat la sol · licitud per "preservar els interessos de la Hisenda Pública" , segons fonts jurídiques .

Más información

L'Agència Tributària formarà part del procediment com a "acusació particular" , que en principi exercirà contra el FC Barcelona , imputat com a persona jurídica per un possible delicte fiscal de 9.100.800 euros . Però aquesta acusació també s'estendrà a les persones físiques , és a dir , els dirigents del club que hagin participat en el fitxatge que es va executar mitjançant "contractes simulats" per "enganyar" Hisenda , segons la Fiscalia .

Una "simulació" de contractes que pot derivar en una acusació per apropiació indeguda en la modalitat de distracció i falsedat en document entre altres delictes , segons les mateixes fonts .

El Barça ja ha pagat a Hisenda 13,5 milions d'euros per la discrepància existent entre el declarat pel club de futbol a compte del fitxatge , i el que li reclama la Fiscalia de l'Audiència Nacional . No obstant això , l'Agència Tributària , que encara no ha valorat quant hauria defraudat a Hisenda , vol assegurar-se que el Barça paga tot el que hauria , i per això entra a formar part del procediment .

El jutge Ruz va concloure en el seu acte d'imputació del FC Barcelona de dijous passat que hi ha " indicis suficients" per a la investigació al Barça després l'escrit del fiscal , que sosté que no hi hauria tributat 37.900.000 pel fitxatge de Neymar , de manera que el delicte ascendiria a 9 milions d'euros .

El magistrat va acceptar la proposta del fiscal , que sosté que hi ha sospites que el Barça va fer "contractes simulats " i "operacions d'enginyeria financera" , mitjançant els quals es pretenia cometre " l'engany a la Hisenda Pública" .

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00