Sociedad

Avui entra en vigor la nova taxa pels duplicats de la targeta sanitària catalana

Hi ha casos exempts a pagar la taxa, com les persones que han de rectificar dades de la targeta i també les renovacions periòdiques

Tots els usuaris que la perdin, li robin o se'ls hi espatlli hauran de pagar 7 euros per tornar-la a tenir. El CatSalut calcula que gairebé el 60% de les renovacions de targetes eren per aquestes causes.

L'any passat 400.000 renovacions van ser per aquestes causes, tot i que araescalcula quela xifra es reduïrà a250.000. El Gerent d'Atenció Ciutadana del CatSalut, Joan Lluís Piqué, afirma que encara que l'usuari que no la renovi tindrà més dificultats per accedir als serveis sanitaris, ja que "s'haurà d'identificar cada vegada que vulgui utilitzar algun servei".

Fins al mes de juny, per renovar-se la targeta caldrà anar presencialment als CAP per renovar-la. A partir de llavors serà a través d'Internet.

Hi ha casos exempts a pagar la taxa, com les persones que han de rectificar dades de la targeta i també les renovacions periòdiques. També persones concretes, que sabran si han de pagar la taxa o no un cop demanin la renovació als Centres d'Atenció Primària.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00