Sociedad | Actualidad

No faran més classes de castellà

Les 4 escoles concertades afectades per la interlocutòria que fixa un 25 per cent de classes en castellà no faran de moment cap canvi, malgrat aquesta setmana finalitza el termini d'un mes que se'ls donava. Fonts d'Ensenyament diuen que el departament presentarà un recurs per suspendre l'execució de la interlocutòria

Concentració a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa en defensa del model d'immersió lingüística a les escoles.(ACN)

El tribunal Superior de Justícia ha admès la petició d'una de les escoles per personar-se en la causa. Ensenyament també té previst presentar un recurs properament, segons fonts del departament, per intentar frenar l'execució de la interlocutòria i que s'obligui les cinc escoles afectades a donar una quarta part de les classes en castellà.

Más información

Això vol dir que tant la patronal de l'escola com l'Associació de Mares i Pares del centre recorreran la decisió que els imposa un canvi en el règim lingüístic. De moment només l'Escola Pia de Sarrià ha rebut la comunicació formal que el tribunal els accepta com a part del procés i que tenen cinc dies per recórrer a imposició d'un 25 per cent de classes en castellà.

Des de la fundació escola cristiana esperen que el tribunal accepti igualment la petició de les altres Associacions de mares i pares de les escoles afectades -també la de l'Institut Públic- i els titulars de les altres escoles. Entenen també que malgrat el tribunal no ho diu, la seva personació ajorna l'execució de la interlocutòria.

Per tant no faran cap canvi fins que es resolgui el recurs que presentaran en els propers dies. Un recurs en el que insistiran que pel centre no és fàcil canviar el règim lingüístic perquè incomplirien el compromís amb la resta de pares, que van triar una escola amb un determinat projecte lingüístic.

Fonts del departament d'Ensenyament consultades per SER Catalunya també asseguren que en les properes hores, la conselleria presentarà un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per intentar frenar l'execució de l'interlocutòria i que les escoles hagin d'incrementar el nombre d'hores lectives en castellà.

Volen que es dóni més temps a les parts que han demanat personar-se en el procès i a l'escola que ja ha estat acceptada, perquè puguin posar-se al dia de tota la documentació del cas.

Soledad Domínguez

Soledad Domínguez

Redactora de informativos en Ràdio Barcelona, especializada en Educación. Siempre que me dejan, me cuelo...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00