Sociedad

El Parlament porta al TC la reforma de l'administració local

El Parlament ha aprovat amb una àmplia majoria presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local, coneguda com LRSAL

Un recurs que es basa en dos eixos: que la llei vulnera competències exclusives de la Generalitat i dels ajuntaments i condiciona la prestació de serveis a l'estabilitat pressupostària.

El recurs del Parlament al TC se suma al que presentaran conjuntament gairebé 2.000 ajuntaments, 800 catalans, que representen gairebé 14 milions de ciutadans de l'Estat.

La diputada socialista i alcaldessa de Santa Coloma Núria Parlón afirma que "sota el criteri d'eficiència econòmica, aquesta llei port perjudicar en com arriben als ciutadans i ciutadanes els serveis públics. No és només una qüestió de reordenació competencial sinó en com es presten els serveis al territori"

El Partit Popular ha votat en contra del recurs en entendre que la llei és "necessària", mentre que Ciutadans s'ha abstingut tot i mostrar-se a favor de gran part de la LRSAL.

Más información

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00