Sociedad

Acord imminent

Govern dóna per pràcticament fet l'acord polític amb els socialistes que ha de permetre la instal·lació a Tarragona de Barcelona World mentre que el PSC s'ho fa valdre i encara no dóna per tancada la negociació

Imatge dels terrenys on s'ha d'ubicar BCN WorldACN

Sigui com sigui, l'entesa perquè es modifiquin les lleis que han de permetre captar el macroprojecte del joc es preveu imminent.

Es precipiten contactes i moviments. Reunió a Palau aquest migdia, reunió del grup parlamentari socialista a la tarda i anades i vingudes de papers. L'acord, segons fonts de l'executiu i del PSC, està al caure i es podria anunciar entre diumenge i dilluns. Els socialistes s'ho fan valer.

Más información

Segons ha sabut SER Catalunya, el esculls hores d'ara són 2: el retorn social als treballadors i algun aspecte concret de l'edificabilitat. Hi ha entesa en matèria de política industrial, sense que hi hagi cap partida pressupostària compromesa, i també hi ha acord en el terreny de la fiscalitat. En aquest darrer punt el PSC dóna l'OK a la rebaixa de l'impost del joc del 40 al 10% a canvi que no hi hagi cap rebaixa fiscal al què fa a l'activitat empresarial, és a dir, que Barcelona World tributi exactament igual per la resta de conceptes com qualsevol altra empresa.

Fonts properes a la negociació, afirmen que en aquest terreny la discussió ha estat poca en la mesura que segons ha sabut aquesta emissora s'estaria competint en la captació del projecte amb Itàlia i Portugal que ja s'haurien aplanat. L'escenificació de l'entesa podria passar per una signatura conjunta de l'acord entre el mateix president de la Generalitat, Artur Mas, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00