Sociedad

Mas retreu al PP el seu"ordeno y mando"

Artur Mas veu "un camí personalment perillós" enfrontant-se a l'Estat pel procés sobiranista i renuncia a liderar la sobre el nou model de finançament

El president de la Generalitat, Artur Mas, a la tribuna del ParlamentACN

Artur Mas afirma que a alguns no els agrada la imatge de civisme de Sant Jordi i prefereixen les visions "apocalíptiques d'un país barallat"

El President s'ha implicat a fons a defensar la posició del Govern respecte la relació amb l'Estat entorn el procés sobiranista i el finançament.

Más información

D'entrada, el cap de l'executiu ha demanat al PP i al govern central que abandoni "el ordeno y mando" per tal de "resoldre el conflicte votant". Un Mas que una vegada més considera que enfrontar-se a l'Estat defensant el Dret a Decidir és un camí perillós, fins i tot en el terreny personal: "He notat en les meves carns que m'he posat en un camí personalment perillós", ha dit durant la sessió de control al Govern al Parlament, en resposta a la líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho.

En segon terme, el President ha reconegut contactes no formals entre el ministeri d'Hisenda i el Departament d'Economia per tractar del nou finançament però rebutja que Catalunya tingui intenció de liderar aquest procés a l'entendre que automàticament es tornaria a muntar una campanya anticatalana.

El socialista Pere Navarro l'emplaçava a negociar junts el nou model a Madrid...mentre que des d'Iniciativa se li ha reclamat una consulta sobre el projecte de Barcelona World al què Mas ha contestat que els ecosocialistes van fomentar el joc durant el tripartit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00