Sociedad

Preocupació dels policies locals de Catalunya per la nova Llei de seguretat privada

En una Trobada de Responsables de Seguretat Local, a Lleida, han alertat del risc de la nova Llei perquè un agent privat no té no té la formació que un policia.

Lleida acull dijous i divendres la III Trobada Nacional de Responsables de Seguretat Local FOTO: RÀDIO LLEIDA

L'Associació de Caps de Policia Local de Catalunya ha criticat avui la nova Llei de Seguretat Privada del govern de l'estat, aprovada el passat mes de març, perquè atorga autoritat als agents privats en la vigilància d'espais públics, com són els polígons industrials o les zones d'oci delimitades.

El president de l'Associació, el cap de la Policia Local de Terrassa, Joan Antoni Quesada, recorda que els agents privats no donen les mateixes garanties, perquè no han rebut la mateixa formació que un policia. Explica que "per formar un policia local o un mosso d'esquadra estem aproximadament un any, més dos de pràctiques, més una reglamentació codi deontològic que ha de respectar. No tenim les mateixes més garanties respecte el que una empresa pugui promoure o pugui fer seguretat pública, amb característiques privades".

És una de les principals qüestions estan posant a debat aquest dijous i divendres, a la ciutat de Lleida, policies locals d'arreu de l'estat, en una Trobada sobre la seguretat local. A tot Catalunya hi ha uns 11.000 agents de policia local.

Joan Antoni Quesada adverteix que un agent privat no té la formació d'un policia

00:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140508csrcsrcat_31.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00