Sociedad

La compravenda de pisos es recupera

La compravenda d'habitatges a Catalunya s'ha disparat aquest passat mes de març, segons les dades que ha fet públiques l'Institut Nacional d'Estadística, però els APIS diuen que només s'està corregint el mercat

Promoció de pisos en venda

Comparat amb el març de fa un any es registra un increment del 42,8%. Malgrat tot, els APIS minimitzen la xifra i atribueixen l'increment a una correcció del descens sobtat de vendes d'ara fa un any per la supressió de la desgravació per compra d'habitatge

Aquest mes de març s'han venut gairebé 4.000 habitatges a Catalunya, 1.267 dels quals són nous. Això representa un increment interanual de les operacions d'un 42,8%. Aquesta dada fa que Catalunya hagi registrat el segon creixement més alt de l'Estat, només per darrere de les Illes Balears, on la xifra encara és més espectacular: un repunt del 71%.

Más información

Amb tot, el president del col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona, Joan Ollé, rebaixa l'eufòria. Explica que les xifres del març corresponen a operacions que en realitat es van concretar al gener i que venen a corregir la forta davallada d'ara fa un any, quan el Govern del PP va decidir eliminar la desgravació per compra d'habitatge.

Tot i això, al 2013 es van vendre un 5% més de pisos que l'any anterior i les previsions d'enguany són que es tanquin un 5% més d'operacions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00